Buikpijn

Ziekte van Crohn, Cynthia’s verhaal

Ik zal mij eerst een aan u voorstellen, ik ben Cynthia en ben 28 jaar. Ik heb een blog over mijn ziekte en alles wat daar bij hoort. Ik heb de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte.

Wat is de ziekte van Crohn precies? Dat is een ontstekingsziekte van mijn darmen. Ik heb mijn neefje van 3 het op de volgende manier uitgelegd. Ik heb spookjes in mijn buik, deze kunnen ervoor zorgen dat ik hele erge buikpijn heb en kan dan ook niet goed eten. Door de medicijnen die ik krijg van de dokter in het ziekenhuis worden deze spookjes in slaap gehouden maar soms worden ze toch wakker en dan is tantie weer ziekjes.

Hij snapt dit heel goed en als ik een keer slecht eet, vraagt hij ook of mijn spookjes wakker zijn.

Hij snapt heel goed dat hij geen spookjes in zijn buik heeft ook wanneer hij zelf eens buikpijn heeft, zegt hij duidelijk dat het geen spookjes zijn, want hij hoeft niet naar het ziekenhuis voor medicijnen via prikjes (infuus).

Ik krijg nu iedere 6 weken een infuus Infliximab, deze zorgen ervoor dat mijn immuunsysteem plat gelegd word zodat mijn lichaam geen ontstekingen kan creëeren. De ziekte van Crohn is een auto-immuunziekte dus mijn lichaam valt zichzelf aan, door de medicatie wordt dit stop gezet, dit heeft wel als gevolg dat ik veel vatbaarder ben voor andere infecties, ook hier vecht mijn lichaam niet meer tegen.

Ook heb ik mogelijk gerelateerd aan mijn ziekte erge spier en gewrichtsklachten, hiervoor loop ik bij de reumatoloog.

Ik probeer in mijn blogs alles luchtig en met een knipoog te verwoorden. Volgens trouwe lezers lezen mijn blogs lekker makkelijk en zijn ze goed voorzien van alle benodigde extra informatie om alles goed te kunnen begrijpen.

Ik hoop jullie te mogen begroeten op mijn blog.

https://mijncrohn.wordpress.com

Cynthia

Ik zal mij eerst een aan u voorstellen, ik ben Cynthia en ben 28 jaar. Ik heb een blog over mijn ziekte en alles wat daar bij hoort. Ik heb de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte.

Wat is de ziekte van Crohn precies? Dat is een ontstekingsziekte van mijn darmen. Ik heb mijn neefje van 3 het op de volgende manier uitgelegd. Ik heb spookjes in mijn buik, deze kunnen ervoor zorgen dat ik hele erge buikpijn heb en kan dan ook niet goed eten. Door de medicijnen die ik krijg van de dokter in het ziekenhuis worden deze spookjes in slaap gehouden maar soms worden ze toch wakker en dan is tantie weer ziekjes.

Hij snapt dit heel goed en als ik een keer slecht eet, vraagt hij ook of mijn spookjes wakker zijn.

Hij snapt heel goed dat hij geen spookjes in zijn buik heeft ook wanneer hij zelf eens buikpijn heeft, zegt hij duidelijk dat het geen spookjes zijn, want hij hoeft niet naar het ziekenhuis voor medicijnen via prikjes (infuus).

Ik krijg nu iedere 6 weken een infuus Infliximab, deze zorgen ervoor dat mijn immuunsysteem plat gelegd word zodat mijn lichaam geen ontstekingen kan creëeren. De ziekte van Crohn is een auto-immuunziekte dus mijn lichaam valt zichzelf aan, door de medicatie wordt dit stop gezet, dit heeft wel als gevolg dat ik veel vatbaarder ben voor andere infecties, ook hier vecht mijn lichaam niet meer tegen.

Ook heb ik mogelijk gerelateerd aan mijn ziekte erge spier en gewrichtsklachten, hiervoor loop ik bij de reumatoloog.

Ik probeer in mijn blogs alles luchtig en met een knipoog te verwoorden. Volgens trouwe lezers lezen mijn blogs lekker makkelijk en zijn ze goed voorzien van alle benodigde extra informatie om alles goed te kunnen begrijpen.

Ik hoop jullie te mogen begroeten op mijn blog.

https://mijncrohn.wordpress.com

Cynthia