Bitcoin

Wat is Bitcoin?

Om het simpel te stellen: bitcoins zijn digitale munten en je kan ze gebruiken net zoals je nu ook euro’s of dollars gebruikt. Je kan ze onder andere: kopen en weer verkopen, uitgeven bij diverse winkels en webshops, accepteren als betaalmiddel, ermee handelen of ze bewaren in de hoop dat ze meer waard worden.

Bitcoin is wat ze noemen een “cryptcocurrency” het is een digitale decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot de systemen waar we nu mee betalen, zoals bijvoorbeeld creditcards, is bitcoin uitermate geschikt voor gebruik op het Internet.

Wat Bitcoin mogelijk maakt is financiele soevereiniteit. Het is jouw geld en jij bepaalt wat je ermee doet. Er zijn bij Bitcoin geen banken of financiele instituties die de dienst uitmaken. Transacties gaan van persoon naar persoon en zijn niet te censureren of terug te draaien.

Bitcoin kopen en verkopen

De makkelijkste manier om bitcoins te kopen en verkopen is via een zogenaamd wisselkantoor, deze kopen bitcoins in en verkopen ze weer aan de gebruiker met een kleine toeslag. Bij deze wisselkantoren kan je vaak met PayPal of iDeal betalen, wat het aanschaffen eenvoudig maakt. Klik hier om direct bitcoins te kopen met Ideal bij onze partner Bitonic.

Een andere manier is om ze te kopen via een zogenaamde exchange. Een exchange koopt of verkoopt geen Bitcoins maar brengt bitcoin aanbieders en kopers met elkaar in contact. Voor meer info kan je terecht bij ons artikel: ‘Hoe kan je bitcoins kopen en verkopen‘. Op de links pagina kan je een overzicht vinden van wisselkantoren en exchanges.

Wat is blockchain?

Blockchain is de technologie die, onder andere, bij Bitcoin gebruikt wordt om alle bitcoins en bitcoin-transacties openbaar en onveranderbaar op te slaan zonder dat daarbij vertrouwd hoeft te worden op een centrale autoriteit. Lees alles over de Blockchain in het volledige artikel over dit onderwerp, genaamd ‘Wat is blockchain?’