Gereedschap

Verzorg je apparaten goed

Binnen het huishouden wordt er veel gebruikgemaakt van elektrische apparaten, zoals bijvoorbeeld: de koelkast, de stofzuiger, de vaatwasser, de oven, de wasmachine etc. Het is alleen super vervelend wanneer een van deze belangrijke apparaten uitvalt, door bijvoorbeeld kapotte onderdelen. Al helemaal als het blijkt dat de garantie net afgelopen is. Ga je hiervoor een dure monteur bellen of ga je zelf aan de slag met het vervangen van de kapotte onderdelen?

Welk onderdeel is kapot?

Balen, je apparaat is kapot gegaan en je wilt deze natuurlijk zo snel mogelijk weer werkend maken. Je moet er alleen achter zien te komen welk onderdeel er precies kapot is gegaan. Om erachter te komen welk onderdeel kapot is, moet je simpelweg je apparaat openmaken. Neem bijvoorbeeld de stofzuiger. Deze is simpel open te schroeven en je komt zo bij het elektronische gedeelte terecht. Hier zitten alle onderdelen verstopt en je kunt ze allemaal langsgaan om het kapotte onderdeel te vinden. Is het bijvoorbeeld de accu, het filter of de motor?

Waar haal ik nieuwe onderdelen vandaan?

Als je eenmaal weet welk onderdeel kapot is,weet je dus ook welke je moet vervangen. Het is alleen noodzakelijk dat je het juiste onderdeel koopt, de onderdelen zijn altijd gekoppeld aan een specifiek merk en model. Hier heb je het merk- en typenummer voor nodig. Deze staat vaak aangegeven op het apparaat zelf. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar Dyson onderdelen voor mijn stofzuiger, mijn filter is kapotgegaan. Dan zoek ik op internet: Dyson V6 filter. Hierdoor komt er bijvoorbeeld een webshop voor onderdelen naar voren, die mijn zoekopdracht aanbiedt. Nog even mijn onderdeel bestellen en daarna kan ik mijn huis weer stofvrij maken.

Onderhoud is noodzaak

Je kunt niet inzien wanneer jouw apparaat kapot gaat, echter kun je er wel voor zorgen dat deze langer meegaan. Het is belangrijk om je apparaten altijd goed te onderhouden, zodat je reparaties kunt voorkomen. Maak je apparaat om de zoveel tijd even open en maak deze van binnen schoon, kijk ook of alles nog goed vast zit en het nog naar behoren doet. Zorg ook dat de buitenkant er goed uitziet. Wanneer je namelijk je huishoudelijke apparaten verwaarloost, kunnen deze sneller kapot gaan en moet jij weer op zoek naar nieuwe onderdelen.