Traplift

Tips bij het kiezen van traplift

Met name voor senioren kan het gebruik van een traplift in huis een serieuze overweging waard zijn. Een traplift biedt hen verschillende voordelen! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat het met een traplift veel makkelijker is om naar boven te komen in een woning met meerdere etages. Daarbij neemt de kans op ongelukken af. Het komt geregeld voor dat senioren van de trap glijden, met alle gevolgen van dien. Denk aan een gebroken heup, een breuk in benen of armen, enzovoorts. In dit artikel geven we verschillende tips, die van pas kunnen komen bij het kiezen vaneen nieuwe traplift.

Kies voor een tweedehands model traplift

Om te besparen op de kosten voor het laten plaatsen van een traplift in huis, kan het de overweging waard zijn om voor een tweedehands model te kiezen. Vaak is een traplift nog maar enkele jaren gebruikt, waardoor de kwaliteit hiervan nog zeer goed is. Daarbij zijn de materialen die hierbij gebruikt worden dermate sterk,dat je zelfs met een tweedehands traplift nog vele jaren met een veilig gevoel omhoog zal kunnen gaan.

Er zijn verschillende aanbieders van trapliften, die zowel nieuwe als gebruikte modellen aanbieden. Een gebruikte traplift kan zo worden omgevormd, dat deze aansluit bij de trap in je eigen woning.

Laat een traplift op maat maken

Bij het ontwerp van een traplift is ontzettend veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een traplift met een hoek van 90 graden, een traplift voor een trap met in het midden een plateau, een traplift voor een ronde trap, enzovoorts. Laat een specialist op het gebied van trapliften bij je langskomen, om de trap voor je op te meten. Op basis van de trap kan vervolgens een passende traplift worden geplaatst. Klik hier om voorbeelden van trapliften te bekijken!