T-shirts

Kom alles te weten over T-shirts

T-shirts zijn er in allerlei soorten en maten.Bovendien heeft iedereen wel een paar mooie T-shirts in zijn of haar kast liggen. Maar, weet jij eigenlijk verschillende dingen over T-shirts. Weet jebijvoorbeeld welke soorten er zijn of welke materialen er gebruikt worden om T-shirts te maken?

De geschiedenis van het T-shirt

Vroeger bestond er eendelig ondergoed, datbestond uit een boven- en onderstuk. Later werd het ondergoed tweedelig en werddus het T-shirt op de markt gebracht. Het T-shirt werd vaak nog als ondershirtgebruikt, in plaats van een modestuk zoals wij hem nu kennen.

De soorten T-shirts

Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten T-shirts, elk T-shirt heeft vaak een specifiek doeleinde of bepaalde look. De verschillende soorten T-shirts zijn:

  • BasicT-shirts. Het basic T-shirt, een T-shirt dat iedereen wel in zijnkast moet hebben liggen. Deze basic geeft je een hippe en casual look en valtvrijwel overal mee te combineren. De populairste kleur is wit, samen met navyblauw en zwart. Basic T-shirt kunnen ook als ondershirt worden gebruikt, voorbijvoorbeeld overhemden of truien
  • Poloshirt. Het poloshirt is een shirt met een kraagje en drieknoopjes aan de voorkant. Door middel van dit poloshirt kun je gaan voor eenzakelijke, casual, feestelijke of sportieve outfit. Met een poloshirt zit jenooit fout.
  • Tank top. Tank tops zijn T-shirts zonder mouwen en worden ook hemdgenoemd. Deze worden meestal gebruikt voor onder andere kledingstukken, zoalstruien of overhemden. Mocht het echt te warm zijn voor een trui of overhemd,dan kan je een tank top ook als primair kledingstuk dragen.
  • Longsleeves. Longsleeves zijn eigenlijk gewoon T-shirts met langemouwen. Deze kun je als los kledingstuk of als ondershirt gebruiken (mocht hetecht koud zijn).

Materialen van T-shirts

De meeste T-shirts worden van katoen gemaakt, maar je hebt ook weer verschillende soorten katoen. Je hebt stretchkatoen, dat vaak wordt gebruikt voor elastische of sportshirts. Dan is er ook nog Pima katoen, dit is het zachtste maar sterkste soort katoen. Sportshirts worden vaak ook van polyester gemaakt, dit is namelijk luchtig en werkt goed met vocht.