Vloer

Kies de juiste vloer voor jouw huis

Één van de moeilijkste keuzes die je moet maken bij het verhuizen naar een nieuwe woning of zelf het bouwen van een nieuw huis, is de keuze voor de vloer. In een huis zijn verschillende vloersoorten mogelijk en in tegenstelling tot je meubels is het niet makkelijk om de vloersoort zomaar te wijzigen. Bedenk dus goed welke sfeer je in huis wil creëren en welke vloersoort het beste bij jouw wensen past. Veel mensen kiezen voor een laminaatvloer of tegelvloer, maar de laatste tijd is een gietvloer aan populariteit aan het winnen. Een gietvloer is praktisch, heeft een moderne uitstraling en kan jaren mee. Kies jij voor een gietvloer in huis?

Praktisch voordeel van een gietvloer

Een gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Doordat deze vloersoort geen naden of randen heeft, kan vuil en stof zich heel moeilijk hechten aan de vloer. Om de vloer schoon te houden is een stofzuiger en een natte doek vaak al meer dan voldoende. Als er ooit iets gemorst wordt op de vloer is dit eenvoudig schoon te maken. In een huis met bijvoorbeeld kleine kinderen kan dit ideaal zijn. Bovendien kan een vloerenspecialist een speciale coating aanbrengen op de vloer waardoor de hygiëne van de vloer nog beter behouden wordt.

Gietvloer aanleggen

Het aanleggen van een gietvloer is iets wat waarschijnlijk niet zelf te doen is. Waar een laminaatvloer nog zelf te leggen is, heb je voor een gietvloer een specialist nodig. Een gietvloer bestaat namelijk uit verschillende lagen die letterlijk over elkaar heen gegoten wordt. Iedere laag moet met precisie worden aangebracht om het beste resultaat te krijgen. Een goed aangelegde gietvloer gaat op die manier tientallen jaren mee en ben je verzekerd van een goede en stevige vloer in de huiskamer. Dus zijn er verhuis-of verbouwplannen op korte termijn? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van de gietvloer.